“Najveće priznanje” za “Ognjenu”! London se poklonio SRPSKOJ RAKIJI! (VIDEO)

23

Svi znaju da se ljuta kapljica nigde niti pravi, niti sa tolikim uživanjem degustira kao u Srbiji. Кvalitet srpskih rakija odavno je prepoznat u svetu, a sada je za „Ognjenu“ iz Prijepolja stiglo pšrestižno priznanje na velikom Međunarodnon takmičenju za vina i alkoholna pića u Londonu.

„U konkurenciji više od 3 hiljade uzoraka jakih alkoholnih pića iz preko 90 zemalja sa svih kontinenata veliki žiri međunarodnih eksperata prepoznao je kvalitet jabukovače iz Prijepolja stare 8 godina i dodelio joj bronzanu medalju i 87 od 100 mogućih poena“, rekao je Vukosav Tomašević jedan od vlasnika preduzeća „Braća Tomašević“ iz Prijepolja, prenosi “Serbiantimes.info”.

Ovo prestižno takmičenje postoji već 51. godinu i prestavlja jedno od najznačajnijih svetskih takmičenja za ocenu kvaliteta vina i alkoholnih proizvoda. U toku godine preko 400 svetskih stručnjaka čak 7 meseci ocenjuje kvalitet u raznim kategorijama akloholnih pića. Nagrade koje dodeljuje ovaj konkurs smatraju se visokom priznanjim..

The post “Najveće priznanje” za “Ognjenu”! London se poklonio SRPSKOJ RAKIJI! (VIDEO) appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article