Najskuplji i najjeftiniji restorani u Evropi

74

S obzirom da se Kopenhagen pojavio kao novi globalni lider u fajn dajningu, nije iznenađujuće da se danska prestonica nalazi na samom vrhu liste najskupljih gradova za hranu na svetu

Najskuplji i najjeftiniji restorani u Evropi su se našli na listi koju je napravio portal Maxima. Na osnovu istraživanja, skandinavski gradovi zauzimaju prva tri mesta na listii najskupljih gradova, odnosno gradova sa najskupljom hranom u restoranima. Tri ubedljivo najskuplja grada su Oslo, Kopenhagen i Bergen.

Istraživanje se bazira na upoređivanju cene obroka u jeftinom restoranu, cene obroka u restoranu srednje klase i cene obroka od tri sleda u vrhunskom restoranu. Istraživanje je uključivalo cene ručka i večere.

Oslo je na prvom mestu na listi kao najskuplji evropski grad za uživanje u restoranima sa prosečnom cenom od 66,48 evra za dvoje. Ova cena je gotovo 400% viša od prosečne cene od restorana u recimo Istanbulu. Cena obroka za dvoje u Kopenhagenu iznosi u proseku 63 evra.

S druge strane, tri najjeftinija grada su Istanbul, Sankt Peterburg i Budimpešta. Najveći turski grad, Istanbul, ima prosečnu cenu od 17.42 evra za dve osobe. Ovaj grad nudi prava niskobudžetna gastronomska iskustva kada je u pitanju ručak ili večera, što ga čini najjeftinijim gradom u Europi.

Otplatite kredit banci sirom, saznajte više.

Sankt Peterburg je drugi najjeftiniji grad u Evropi s prosečnom cenom za dvoje od 21.60 evra. Ruski grad nudi niz pristupačnih restorana, uključujući barove. Međutim, prosečna cena jela u restoranu srednje klase je 30.10 evra, što je više nego u Istanbulu. Budimpešta je treći najjeftiniji grad u Evropi, gde obrok u restoranu za dvoje košta u proseku 22.50 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Najskuplji i najjeftiniji restorani u Evropi se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article