Najšareniji grad Irske

148

Kinsejl je uvek bio interesantan turistima, i nalazi se na listi najposećenijih gradova u Irskoj. Neki kažu da je to zbog neverovatne arhitekture i kuća u svim bojama sveta, neki da je to zbog odličnog gostoprimstva i jako ukusne hrane…

Kinsejl je mali lučki grad u Irskoj, i jedno je od najpoznatijih turističkih odredišta ne samo u ovoj zemlji, već i u Evropi. Iako nama ovde nije toliko poznat, stanovnici većih evropskih zemalja već decenijama odlaze u ovo mestašce kako bi uživali u svim njegovim čarima.

Glavni razlog dolaska svetskih putnika su romantične uske uličice i kuće u svim bojama, kao i pubovi, restorani, barovi, galerije i zanatske prodavnice. Celo mesto je šarmantna galerija na otvorenom, a meštani se trude da to ne ostane na tome. Na ulicama i u lokalima po gradu možete uživati u tipičnoj irskoj gastronomiji, domaćoj i ukusnoj, a kao poslasticu treba izdvojiti naravno čuveno irsko pivo.

Sve kuće su obojene u jarke boje, i pravo je uživanje gledati ih, posebno ako se nađete u gradu nakon duge šetnje, jer ovaj deo zemlje nudi neverovatne pejzaže i prelepu prirodu. Ovde je pogled na okean nešto posebno, uostalom sve je ovde posebno, pa je svaka preporuka da upišete ovu destinaciju na vaše mape.

Original Article