Najpotcenjenija mediteranska destinacija regiona

14
najpotcenjenija-mediteranska-destinacija-regiona

Istraživanje platforme za iznajmljivanje brodova Samboat je imalo za cilj da otkrije koje su to manje posećene mediteranske destinacije. Jedna od njih, nepravedno ispod globalnog turističkog radara, se nalazi u našoj blizini, u Crnoj Gori

Platforma Samboat je u svom izveštaju pokužala da da ogovor koje su destinacije manje posećene i zbog čega. Najpotcenjenija mediteranska destinacija regiona za 2023. godinu je Kotor.

Samboat je napravio listi na osnovu nekoliko parametara, kako bi rangirao najbolje lokacije za pristupačan odmor i idilično putovanje brodom. Kao najbolja destinacija za uživanje u letnom odmoru izabran je crnogorski biser Kotor.

Kotor je opisan kao verovatnoi jedno od najpotcenjenijih žarišta Mediterana i crnogorske obale, destinacija koja se u poslednjim godinama sve češće “pojavljuje na radaru” turista širom sveta.

Grad se nalazi u neverovatno lepom zalivu, i ima pravi šarm malog mondenskog mesta. Pored bogate istorije, tu su i zlatne plaže sa predivnim pogledom na planine. Bokokotorski zaliv je posebno veličanstvena destinacija za čamce i jahte, navodi Samboat.

Platforma takođe preporučuje i posetu obližnjem Perastu, a posebno crkvi Gospi od Škrpjela koja pruža šansu za jedan od najlepših pogleda Mediterana, naročito sa brodske palube.

Kreiranje živopisnih trenutaka uz aktivan odmor, saznajte više.

Pored Kotora, na listi najpotcenjenijih mediteranskih destinacija se našao i Šibenik iz Hrvatske. Šibenik je opisan kao fantastično mesto za turiste koje poslednjih godina postaje sve popularnije.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Najpotcenjenija mediteranska destinacija regiona se pojavio prvo na TU magazin.