Najposećenija turistička atrakcija sveta je tržni centar

21
najposecenija-turisticka-atrakcija-sveta-je-trzni-centar

Kad je u pitanju turizam, svaka zemlja nudi različite atrakcije. Svaka od njih privlači puno pažnje putnika i turista, bilo da se radi o Trijumfalnoj kapiji ili Amalfi obali. Međutim, nijedan od njih ne privlači turiste kao jedan sadržaj u Dubaiju. Najposećenija turistička atrakcija na svetu je, verovali ili ne, tržni centar

Najveći tržni centar u Dubaiju poseti čak 75 miliona turista godišnje. Dubai Mall je u Ginisovoj knjizi rekorda zabeležen je kao najveći na svetu, čitav objekat sa svim pratećim sadržajima prostire se na impresivnih 1.124.000 kvadratnih metara.

Dubai Mall je otvoren je 2008. godine, u njemu se nalazi 1.300 prodavnica, ledena pista olimpijskih dimenzija, akvarijum, najveća prodavnica obuće na svetu, 14.000 parking mesta i simulator za letenje putničkim avionom “boingom 737”.

Deo je kompleksa Burdž Khalifa i nudi širok spektar zabavnih, ugostiteljskih i trgovinskih sadržaja. Dubai Mall je popularna destinacija za turiste i lokalno stanovništvo, poznat po svojem luksuznom iskustvu kupovine i impresivnoj arhitekturi.

Kupres – manje poznata skijaška idila u regionu, saznajte više.

Iako na svetu ima jako puno zanimljivih sadržaja, tržni centar u Dubaiju poseti više ljudi nego Ajfelovu kulu, Nijagarine vodopade i Diznilend zajedno.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Najposećenija turistička atrakcija sveta je tržni centar se pojavio prvo na TU magazin.