Najpopularniji projekat u Hrvatskoj nastavlja sa radom

97

Ovim projektom žene koje nikada nisu imale zaposlenje ili im je do zaslužene penzije ostalo još malo godina, dobile su priliku da rade, a starijoj populaciji koja na području dve istočne hrvatske županije čini značajan deo stanovništva omogućeno je da o njoj neko brine.

– Ugovor o projektu potpisan je 9. jula 2020, a njegova ukupna vrednost je 1.485.476,25 kuna. Projekat je finansiran iz Evropskog socijalnog fonda kroz operativni program „Efikasni ljudski potencijali” za period od 2014. do 2020. godine i to u stoprocentnom iznosu. Sve žene koje su dobile posao po završetku projekta biće obučene za zanimanje za koje se same odluče – rekao je asistent na projektu „Zaželi” u Opštini Negoslavci Siniša Tripunović.

Za samu opštinu ovaj projekat je važan i po svom značaju i zbog finansijskih sredstava koja se njegovom realizacijom osiguravaju.

– U prvoj fazi projekta u pitanju su bila sredstva u iznosu od oko 2,5 miliona kuna, a u ovoj drugoj skoro 1,5 miliona kuna. Njime je zaposlen određ..

The post Najpopularniji projekat u Hrvatskoj nastavlja sa radom appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article