Najmoćniji pasoši u 2022. godini, gde je Srbija?

236

Kompanija Henley and Partners od 2006. godine rangira pasoše 199 zemalja sveta. Japan i Singapur se nalaze na vrhu liste najmoćnijih pasoša u 2022. godini, Slovenija je na jedanaestom mestu

Zatvaranje vazdušnog prostora zbog krize u Ukrajini i otvaranje granica za ukrajinske izbeglice počelo je uticati na globalna putovanja, pokazuju najnoviji podaci kompanije Henley and Partners. Mnoge zemlje uvode revidianje viznog režima, a pojedine strožije kontrole na granicama. Koji su to najmoćniji pasoši u 2022. godini, i gde je Srbija?

U izvešaju se napominje da se situacija između Rusije i Ukrajine pokazala kao strog podsetnik na promenjivost sveta. Svaka kriza ili sukob može dovesti do masovnog raseljavanja kad se nažalost može videti koliko tačno nečiji pasoš može imati uticaja na nečiji položaj.

Mali porodični hoteli u Istri u Hrvatskoj u poslednjih nekoliko godina su postali popularniji od obale, odnosno od svih sadržaja koji se nude na rivijeri, saznajte više.

Na vrhu liste se tradicionalno nalaze Japan i Singapur čiji građani bez vize mogu ući u 193 zemlje. Na samom dnu se nalazi Afganistan, čiji dražavljani mogu putovati u samo 26 zemalja sveta bez prethodnog izdavanja vize.

Hrvatska se nalazi na 17. mestu, Crna Gora na 47. mestu, a Srbija se nalazi na 38. kao zemlja čiji državljani mogu putovati u 136 zemalja bez vize. Od ostalih zemalja u regionu, Severna Makedonija se nalazi na 45. mestu a Bosna i Hercergovina na 51. mestu.

Listu najmoćnijih pasoša na svetu možete pronaći na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Najmoćniji pasoši u 2022. godini, gde je Srbija? se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article