Najlepša “izolacija” na svetu na 1350 metara nadmorske visine

64

Zaista je teško i zamisliti nešto lepše od Dolomita. Oštri vrhovi, na prvi pogled negostoljubivi, kriju pitoma sela i mestašca, kao i pašnjake koje nećete naći nigde drugde na svetu. Tu se nalazi verovatno i najlepše selo na svetu, Sveta Magdalena

Ovaj kraj sveta putnicima, planinarima i ljubiteljima u prirodu obezbeđuje beskrajno zadovoljstvo i uživanje. Dolomiti, posebno dolina Val di Funes, poznati su po zaista neverovatnoj prirodi, i ovde je sve kao sa razglednice.

Najlepša Italija na svetu - galerija na otvorenom prostoru

Selo Santa Maddalena (Sveta Magdalena) nalazi se na nadmorskoj visini od oko 1350 metara, okruženo je spektakularnim planinama, pašnjacima i pitomim livadama, i njegova lepota je identična u svim godišnjim dobima. Ovo selo nazivaju još i najlepšim selom na svetu, a i jasno je zbog čega.

Najlepša izolacija na svetu na 1350 metara nadmorske visine

Na malom području na samom rubu doline Val di Funes, na severoistoku zemlje, živi nešto više od 400 stanovnika, i svi su nekako povezani sa turizmom, što je razumljivo. U sunčanim periodima godine, ovde je najbolji aktivan odmor i pošačenje po brdima i livadama, a zimi, naravno, skijanje i uživanje u zimskim sportovima.

U selu se nalazi istoimena crkva, koja je postala simbol sela, i najprepoznatljiviji motiv ovog kraja i beskrajnih planinskih lanaca, kao mali ljudski doprinos najlepšem prirodnom kolažu boja i oblika. Ovde postoji “izolacija” u pravom smislu reči, i ona je neprocenjiva i lekovita, kako za telo, tako i za dušu.

Original Article