Najbolje kajsije su u Srbiji, ali su u Australiji bolji uslovi za život

57

Irena Deletić Ćia
Foto: Privatna arhiva Ne krije da joj Srbija često nedostaje, pa danas, kao slobodna spisateljica kroz svoj rad nastoji da Srbiju i srpsku kulturu i tadiciju približi svetu.
Irena, u razgovoru za Danas Online, kaže da je teško sada uporediti njen život u Srbiji sa životom u Australiji, jer njena priča počinje u Jugoslaviji, zemlji koje više nema, u potpuno drugačije vreme, ali se priseća odlaska.
„Moj otac je bio profesor fizike i dobio je posao u Australiji kao inženjer, tako da se porodica preselila u Melburn 1988. godine. On je bio večiti avanturista i uvek je tražio svoj sledeći izazov. Iimala sam samo šest godina kada smo se presilili za Australiju. Trebalo je da ostanemo par godina, ali život ima svoje planove. Otac je bio iz Crne Gore, majka iz Vojvodine, a ja sam rođena u Kruševcu. Moj doživljaj života u Jugoslaviji kao malo dete je, naravno, naivno i nerealno tako da ne mogu uporediti. Osim uobičajenih poteškoća na koje malo dete može naići kada se prilagođav..

The post Najbolje kajsije su u Srbiji, ali su u Australiji bolji uslovi za život appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article