Nagradni konkurs za decu Dečjeg kulturnog centra Beograd „Biram Srbiju“

29

15.06.202115.06.2021

Dečji kulturni centar Beograd i Udruženje koreografa narodnih igara Srbije pozivaju decu i mlade iz gradova i opština Republike Srbije da učestvuju u nagradnom konkursu pod nazivom „Biram Srbiju“ u okviru manifestacije Dan tradicije. Na konkursu, koji traje do trećeg septembra 2021. mogu učestvovati deca i mladi od 5 do 14 godina iz Srbije.

Ideja organizacije konkursa je podsticanje mladih da kroz umetničke medije – sliku, fotografiju, poeziju, prozu i video-klip, dočaraju prirodne lepote, kulturu i tradiciju svoje zemlje. Konkurs je prilika da ohrabri ali i nagradi najuspešnije mlade koji će svoj letnji raspust provesti na kreativan način – istražujući porodičnu istoriju ili arheologiju svoga kraja, otkrivajući zaboravljene stvari na bakinom i dekinom tavanu na selu, pregledajući stare porodične fotografije, stvarajući crteže i slike svojih predaka, snimajući video zapise sa zanimljivim pričama iz porodične istorije…

Tradicija, kao inspiracija za umetničko stva..

The post Nagradni konkurs za decu Dečjeg kulturnog centra Beograd „Biram Srbiju“ appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article