Nagrade prosvetnim radnicima kao stimulans za dalji rad

200

Prošle godine Ministarstvo nauke i obrazovanja Hrvatske donelo je pravilnik o nagrađivanju učitelja, direktora i stručnih saradnika u sistemu vaspitanja i obrazovanja čime je započelo i dodeljivanje nagrada za najbolje vaspitno-obrazovne radnike. Osnovna ideja bila je da se svake godine nagradi 500 najboljih kako bi na taj način motivisali sve zaposlene u prosveti da rade bolje, a što bi doprinelo da se podigne i kvalitet nastave.

Prošle godine jedini nagrađeni prosvetni radnik iz redova srpske zajednice bio je bibliotekar iz OŠ Negoslavci Bojan Lazić koji je nagradu osvojio i ovoga puta.

– Tada je nagrađeno dva bibliotekara iz naše županije, a ove godine nas je ukupno četiri. Anita Tufekčić iz Gunje i ja nagradu smo dobili i prošle godine, a pored nas dvoje ove godine nagrade su dobili i bibliotekarke Marija Bratonja iz Ekonomske škole u Vukovaru i Biljana Krnjajić iz OŠ Siniša Glavašević. Sa područja naše županije nagrađeno je ukupno sedamnaest vaspitno-obrazovnih radnika, ako se n..

The post Nagrade prosvetnim radnicima kao stimulans za dalji rad appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article