Na Vidovdanskom saboru u Boboti najviše posetilaca ikada

94

Nedelju dana pre velikog pravoslavnog praznika Vidovdana u Boboti je održan tradicionalni sabor narodnog stvaralaštva. Ovo je u opštini Trpinja najmasovnije višednevno dešavanje na kojem se okuplja veliki broj učesnika iz svih oblasti kulturnog delovanja srpskog naroda. U organizaciji SKD-a „Prosvjeta“ pododbor Bobota i KUD-a „Đoko Patković“ 39. Vidovdanski sabor svečano je otvoren 19. juna kada je održano pesničko veče.

– Vidovdan slavimo od osnivanja kulturno-umetničkog društva, do 2006.godine obeležavao se jedan, a zatim kao i danas on traje tri dana. Prvi dan održano je pesničko veče na kojem smo predstavili našu četvrtu zbirku pesama „Stihovi kroz slavonsku ravnicu“, pesnika koji su učestvovali na prethodnim saborima. Dan nakon toga na štandovima su izložene starine, pripremana su tradicionalna jela, održana je likovna kolonija na kojoj su ove godine učestvovala i deca iz Osnovne škole „Bobota“ , u večernjim časovima odigrana je predstava „Život dale za pravoslavlje“ – priča pred..

The post Na Vidovdanskom saboru u Boboti najviše posetilaca ikada appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article