Na Dan Pobede setili se stradalih u Drugom svetskom ratu

128

Dan pobede vukovarVence su u položile delegacije Ambasade Ruske Federacije u Hrvatskoj, Saveza antifašističkih boraca i antifašista Grada Vukovara, Zajedničkog veća opština, Veća srpske nacionalne manjine Grada Vukovara i Samostalne demokratske srpske stranke Vukovar.

Ove godine zbog zdravstvenih mera nije bilo velikog obeležavanja svečanosti koja se proslavlja i kao Dan Evrope, ali sećanje je održano u skladu sa dozvoljenim mogućnostima.

– Mislim da je naša osnovna dužnost da se setimo onih koji su položili svoje živote za slobodu Evrope u borbi protiv nacista i fašista. U današnjim okolnostima, s obzirom na situaciju oko koronavirusa, setili smo se onih koji su dali svoje živote, ono najvrednije što su imali, za slobodu svih nas – priča predsednik Veća srpske nacionalne manjine Grada Vukovara i član SABA grada Vukovara Dejan Drakulić.

Proslava kapitulacije Trećeg rajha
Sovjetski maršal Georgij Žukov ratifikovao je u ime savezničkih snaga kapitulaciju Trećeg rajha koju je dan ranije potpisao nemački..

The post Na Dan Pobede setili se stradalih u Drugom svetskom ratu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article