Motivi jeseni, šume i mora inspirisali slikare u Moravicama

188

Akademski, ali i amaterski slikari iz Zagreba, Karlovca, Jastrebarskog, Rijeke i Slovenije uputili su se u subotu 10. oktobra u ovo mesto u Primorsko-goranskoj županiji kako bi motivisani gorskim i šumskim prizorima nacrtali nova umetnička dela.

– Ova likovna kolonija se inače naziva „Moravička jesen“ jer obično se svake godine održava prvog vikenda u desetom mesecu. Motive sami odaberemo, često su to naši moravički motivi jer je ovde jesen lepa pa se uglavnom slikaju pejzaži – započinje predsednik moravičkog pododbora Prosvjete Novica Vučinić.

Specifičnost ovogodišnje likovne kolonije je da su učesnici po prvi put crtali i Jadransko more, koje se nalazi blizu Moravica.

– U organizaciji kolonije nam pomaže i Primorsko-goranska županija sa finansijskim sredstvima pa smo zato na slike dodali i malo mora jer su nam prigovarali zašto samo slikamo šume, ako se već županija naziva Primorsko-goranska pa smo ovaj put imali i zaista lepe radove sa šireg riječkog područja – kroz smeh priča Vu..

The post Motivi jeseni, šume i mora inspirisali slikare u Moravicama appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article