Morisonova putovanja od tri miliona dolara!

81

Skot Morison je za prvih 15 meseci mandata bio na 17 državničkih putovanja, na koja je potrošio više od tri miliona dolara, ekskluzivno saznaje SBS. Morison je tako postao australijski premijer sa najviše zvaničnih poseta u prvoj godini na funkciji, ali i rekorder po iznosu putnih troškova.
Kako se navodi u državnim dokumentima do kojih je putem Zakona o slobodi informacija došla ova medijska kuća, savezni premijer je na međunarodne letove u 19 različitih zemalja i na smeštaj potrošio tačno 3.105.537 dolara.

Prema podacima koje je saopštio premijerov kabinet, najviše je koštala zvanična poseta SAD, na koju je utrošeno 527.840 dolara, od čega 328.176 samo na specijalne letove sa Australijskom kraljevskom vojnom avijacijom. Naime, Morison je u septembru 2019. na susret sa predsednikom Donaldom Trampom putovao novom letelicom KC-30A, koju su premijerovi saradnici nazvali – Ajkula 1 (Shark One).

U samom vrhu su i vezane posete Velikoj Britaniji i Singapuru u junu prošle godine, na koje j..

The post Morisonova putovanja od tri miliona dolara! appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article