Moravci iz Štutgarta obeležili svoju slavu

42

14.12.202014.12.2020

Slavski obredDomaćini slave porodica PanićDragan Panić predaje četvrtinu kolača budućoj kumi Diani Gregović Foto: arhiva Udruženja Morava

Srpsko humanitarno kulturni društvo Morava iz Štutgarta obeležilo je slavu svog udruženja Svetoj Andreja Prvozvanog. Ovoga puta bez velikog slavlja ali dostojno kako to Moravcima i prilici. Domaćini slave ove godine bila je porodica Pantić – Dragan i Ljubica sa decom Deanom i Lazarom. Oni su pripremili slavsko obeležje, pogaču, žito, sveću i vino a obred lomljena kolača u hramu Sabora Srba Svetitelja obavio je protojerej – stavrofor Borisav Simić. Otac Bora je nakon obreda uz prigodne reči svim Moravcima čestitao slavu. Vredne ruke domaćina poslužili su prisutne parohijane u dvorištu hrama slavskim obeležjem i na taj način pokazala da se svoja tradicija ne zaboravlja ni u ovim teškim momentima koji su zadesili čitavo čovečanstvo. Od porodice Pantić u ime familije Gregović četvrtinu kolača preuzela je Diana Gregović sa željom „..

The post Moravci iz Štutgarta obeležili svoju slavu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article