Moleban za početak nove školske godine održan moleban u Braunau na Inu

10

13.09.202114.09.2021

Deo prisutnih u hramu
Foto: arhiva SPC u Branau

U hramu Sv. apostola i evangeliste Marka u austrijskom Branaunau na Inu juče je služena je sveta liturgija kojom je bogoslužvivao jerej Andrej Živković.

Lepoti bogosluženja doprineli su anđelski glasovi dečijeg hora pri hramu. Veliki broj vernog naroda, zajedno sa svojom decom, bio je prisutan u hramu. Nakon pročitanog jevađelskog začala iz Matejevog jevanđelja, o bogatom mladiću, nadležni paroh se obratio vernima prigodnom besedom.

Sveštenik Adnrej Živković besedi
Foto: arhiva SPC u Branau

„Dokle god je čovek vezan za bilo šta zemaljsko, on nije slobodan čovek, on ne može slobodno da sleduje Gospoda Isusa Hrista, da uzme krst svoj i da ide za Gospodom! Potrebno je da se ugledamo na Gospoda, da sledimo njegov put, da ispunjavamo zapovesti koje nam je ostavio a bez kojih, ako ih ne držimo, ako po njima ne živimo, biće uzaludno pitati ,,Učitelju blagi, koje dobro da učinim da imam život večni“- istakao je svešten..

The post Moleban za početak nove školske godine održan moleban u Braunau na Inu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article