Moj krug prijatelja uglavnom čine Englezi, Škoti i Jugosloveni

27

Foto: Privatna arhiva Danica Ilić radila je kao novinarka na Radiju B92, kada je dobila poziv za posao u Londonu, u Engleskoj.
Ona sada gotovo 17 godina živi i radi u Londonu.
„I dan danas se sećam otpora, nelagode, nezadovoljstva i jednostavno, odsustva svake želje da u februaru 2004. odem iz Beograda u London. U to vreme, radila sam na Radiju B92, vodila ‘Kažiprst’ petkom i bila zaljubljena. Kada mi je BBC ponudio jednogodišnji ugovor u Londonu, ono što sam tada podrazumevala pod srećom se poljuljalo. U danima premišljanja, neprestanog vaganja šta bih mogla da dobijem, a šta da izgubim odlaskom u London, kolega i prijatelj Slobodan Stupar odveo me je na kafu. Mislim da smo je popili u tadašnjem „Grinetu“ u Masarikovoj, a dobro se sećam da je on kao svoj najjači argument, ubeđujući me zašto bi trebalo da odem, potegao reputaciju BBC-ja. Iskustvo rada u jednoj od najboljih medijskih kuća na svetu je neprocenjivo. No, ono najvrednije što sam spoznala odlaskom na BBC i u London jeste pro..

The post Moj krug prijatelja uglavnom čine Englezi, Škoti i Jugosloveni appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article