Mogućnost onlajn nastave Srpske dopunske škole za đake iz nemačkih pokrajina Brandenburg, Saksonija, Tiringija, Saksonija-Anhalt i Meklenburg-Donja Pomeranija

31

05.06.202105.06.2021

Logo Srpske dopunske škole u Berlinu
Foto: arhiva FB SKŠ u Berlinu

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, uz podršku Ambasade Republike Srbije u Berlinu, odlučilo da sledeće školske godine za decu koja žive izvan Berlina a žele da se pridruže nastavi, osnuje onlajn odeljenje i tako im omogući da uče, razvijaju i neguju svoj maternji jezik i kulturu i da se upoznaju i na novi način druže sa vršnjacima.

Na internet stranici srpske ambasade u Berlinu stoji da se za onlajn odeljenje se mogu prijaviti deca od 7 do 14 godina koja žive u pokrajinama: Brandenburg, Saksonija, Tiringija, Saksonija-Anhalt i Meklenburg-Donja Pomeranija.

Prijave za upis u školu potrebno je poslati elektronskim putem na mejl adresu srpskadopunskaskola@gmail.com. Svi zainteresovani se mogu javiti i nastavnicama Mariji Aleksić na tel. +49 15778541949, Mirjani Stefanović na tel. +49 157 83168631 kao i koordinatorki Srpske dopunske škole Biljani Bukinac na tel.+49..

The post Mogućnost onlajn nastave Srpske dopunske škole za đake iz nemačkih pokrajina Brandenburg, Saksonija, Tiringija, Saksonija-Anhalt i Meklenburg-Donja Pomeranija appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article