Moderna traži zeleno svetlo za vakcinaciju tinejdžera u Evropskoj uniji, Americi i Kanadi

44

Farmaceutska kompanija Moderna traži da dobije zeleno svetlo za upotrebu svoje vakcine protiv kovid-19 za decu stariju od 12 godina u EU, SAD i Kanadi, s obzirom da se vakcina Fajzer-BioNTeka već daje širom sveta.

Fajzer planira da testira svoju vakcinu na deci uzrasta od pet do 11 godina, dok je Kina odobrila Sinovak Biotekovu vakcinu za hitnu upotrebu kod dece starije od tri godine, preneo je Rojters.

Što se tiče država članica Evropske unije, Francuska je počela vakcinaciju dece starije od 12 godina pod uslovom da imaju pristanak roditelja.

Nemački savetodavni odbor preporučio je 10. juna da Fajzerovu vakcinu treba davati samo deci i adolescentima koja imaju druga oboljenja.

“Važna prekretnica”: Njujork ukida i ublažava ograničenja, vakcinisano više od 70 odsto odraslih

Austrija ima za cilj da vakciniše 340.000 dece uzrasta od 12 do 15 godina do kraja avgusta, dok bi Estonija mogla započeti vakcinaciju tinejdžera do jeseni.

Mađarska je počela da vakciniše adolescente stare od ..

The post Moderna traži zeleno svetlo za vakcinaciju tinejdžera u Evropskoj uniji, Americi i Kanadi appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article