Mišlenov obrok na uličnoj tezgi

81
mislenov-obrok-na-ulicnoj-tezgi

Čini nam se da sve što ima veze sa Mišlenovim vodičem ili zvezdicama učini da se novčanik sakrije duboko u džepovima. Da to u potpunosti i nije baš tačno, potvrđuje jedan restoran iz Singapura. Tamo kvalitetan i ukusan obrok košta nešto manje od 250 dinara

Prosečan obrok u restoranu sa ovim prestižnim priznanjem obično košta koliko i prosečna mesečna stanarina, ali verovali ili ne, može i drugačije. Dokaz za to je najjeftiniji restoran sa Mišlenovom zvezdicom na svetu, koji se nalazi u Singapuru. Mišlenov obrok na uličnoj tezgi u ovom gradu košta manje od obične pljeskavice.

Hawker je termin koji se obično koristi za sve osobe koje prodaju razne vrste robe ili hrane na ulici. Takve osobe obično reklamiraju svoj štand mušterijama tako što „vuču“ ili prave galamu. Hawker Chan je upravo jedna takva priča koja je uspela da iznenadi kompletan fajn dajning svet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karl Ng (@where.is.karl)

Srpska vina krupnim koracima napred, saznajte više.

Skromno jelo od piletine i pirinča u soja sosu ne deluje kao nešto posebno i kao nešto što ima veze sa Mišlenom. U restoranu Hawker Chan koji se nalazi u centru grada, vlasnik Čan Hon Meng služi piletinu u marinadi, u sosu od deset različitih začinskih biljaka, zajedno sa pirinčem ili nudlama. Kako Mišlenov vodič ističe, piletina je neverovatno nežna i suptilna, sos ima bogat, ali uravnotežen okus. Ovaj specijalitet košta samo 2.25 američkih dolara

Ova kombinacija je savršena za ručak ili večeru, i dostupna je svima. Najbolje od svega je to što je Čan pokazao da kvalitet ne mora biti skup i da ne zavisi od nekih posebnih sastojaka. Dovoljno je samo da svaka namirnica bude sveža i savršeno spremljena, onda je i uspeh zagarantovan.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Mišlenov obrok na uličnoj tezgi se pojavio prvo na TU magazin.