Mirović: Istrajati na povezivanju Srba iz regiona sa maticom

85

Pokrajinska vlada je učinila mnogo kako bi osnažila Srbe iz regiona i povezala sa maticom, rekao je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na Konferenciji srpskih nacionalnih organizacija iz zemalja regiona, koja se održava u Matici srpskoj u Novom Sadu.

Mirović je istakao da se mora istrajati na povezivanju, zajedničkim programima, očuvanju baštine, borbi za naš identitet, jedinstvu, zajedništvu, pismu, jeziku i tradiciji, navodi se u saopštenju.

Podsetio je da je potpisan strateški dokument o saradnji koji je povezao Vojvodinu i Republiku Srpsku i koji je, kako je ocenio, doneo konkretne rezultate jer je realizovan čitav niz zajedničkih akcija u oblastima kulture, privrede i povezivanja lokalnih samouprava.

Poručio je da nastavljena bolja finansijska podrška srpskim institucijama u Mađarskoj i Rumuniji, kao i da se pomaže organizacijama u Hrvatskoj, a prvi put, kaže, Pokrajinska vlada pomogla je i srpske institucije u Crnoj Gori.

On je naveo da postoji potreba za konkret..

The post Mirović: Istrajati na povezivanju Srba iz regiona sa maticom appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article