Ministarka pozvala kanadske investitore da dođu u Srbiju

13

Ministarka privrede Anđelka Atanasković razgovarala je danas sa ambasadorom Kanade Džajlsom Normanom o privlačenju novih kanadskih investitora u Srbiju.

Dolazak kanadskih investitora u Srbiju zadatak je na kome će dve zemlje raditi posvećeno u narednom periodu, zaključak je sa sastanka, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Kanada prvi put u istoriji ponela titulu najbolje zemlje sveta! Evo i zbog čega

Prema rečima ministarke, Kanada je dospela na 34. mesto među zemljama sa najvećim neto ulaganjima nerezidenata u Srbiju, a u našoj zemlji aktivno posluje više od 293 privredna subjekta čiji su vlasnici kanadski državljani.

“U vrhu prioriteta Srbije je privlačenje stranih investitora. Saradnja Srbije i Kanade poslednjih godina je dosta napredovala, posebno na planu ekonomske saradnje i investicija. Potencijali za saradnju su daleko veći bilo da je reč o investicijama ili drugim oblastima privredne saradnje od obostranog interesa, zato vas pozivam da investirate u našoj zemlji”, poručila..

The post Ministarka pozvala kanadske investitore da dođu u Srbiju appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article