Министар Селаковић примио у опроштајну посету амбасадора Аргентине

41

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић разговарао је данас са амбасадором Аргентине Естанислаом Савелсом који завршава мандат у нашој земљи.

Министар Селаковић рекао је да је Аргентина један од најважнијих партнера Србије у региону Латинске Америке, да две земље везује дугогодишње пријатељство, одлични односи и заједничко залагање за поштовање међународног права.

Шеф српске дипломатије истакао је интерес Србије за интензивирање политичког дијалога са Аргентином, као и за реализацију посета на високом и највишем нивоу.

Такође, саговорници су се сагласили о потреби унапређења сарадње две земље у свим областима од заједничког интереса, нарочито економске сарадње.

Циљ нам је да са Аргентином интензивирамо привредну сарадњу која би водила повећању трговинске размене и покретању узајамних инвестиција, рекао је Селаковић.

Селаковић је посебно захвалио Аргентини на подршци суверенитету и територијалном интегритету Србије и принципијелном ставу о непризнавању ЈПНК…

The post Министар Селаковић примио у опроштајну посету амбасадора Аргентине appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article