Ministar odbrane Republike Italije u poseti Srbiji: učvršćivanje saradnje u svim oblastima na bazi strateškog partnerstva

67

15.decembar 2020. godine

Ministar odbrane Republike Italije Lorenco Gverini boravio je u poseti Srbiji, gde se susreo sa visokim državnim zvaničnicima.

U razgovoru predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i ministra Gverinija konstatovano je da dve zemlje imaju stabilne prijateljske bilateralne odnose i intenzivnu saradnju u svim važnim oblastima, u skladu sa uspostavljenim strateškim partnerstvom. Izrazili su očekivanje da će okolnosti uskoro dozvoliti održavanje nove zajedničke sednice vlada.

Predsednik Vučić je zahvalio italijanskim vojnicima koji, u okviru Kfor, imaju važnu ulogu u održavanju mira i stabilnosti, kao i u zaštiti Srba i drugih nealbanskih zajednica na Kosovu i Metohiji, istakavši da su svojim ponašanjem i delovanjem, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani, zadobili poverenje srpskog stanovništva. Takođe je pozdravio profesionalnost italijanskih generala, koji od 2013. godine komanduju međunarodnim bezbednosnim snagama.

Predsednik Vučić je izrazio zab..

The post Ministar odbrane Republike Italije u poseti Srbiji: učvršćivanje saradnje u svim oblastima na bazi strateškog partnerstva appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article