Milošević u Kninu – „pogrešna“ odluka vođena ispravnim namerama

131

Sve je počelo 14. jula kada je potpredsednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved gostujući u Dnevniku Nove TV i najavljujući buduću koaliciju sa SDSS-om izjavio da Milorada Pupovca i Borisa Miloševića očekuje u Kninu i Vukovaru. Dan ranije bilo je rečeno da će manjinski predstavnik u novoj Vladi na mestu potpredsednika biti Boris Milošević.

Od tada pa sve do ovog trenutka krenule su i reakcije te pisanje medija o tome trebaju li ova dvojica predstavnika srpskog naroda u Hrvatskoj biti na kninskoj tvrđavi petog avgusta kada će Hrvatska proslaviti 25 godina od vojne akcije „Oluja“. Na prvobitnu najavu ministra branitelja kasnije su se samo nadovezivali premijer Andrej Plenković, predsednik Zoran Milanović pa i drugi političari sa svih strana političkog spektra od kojih su neki tvrdili da bi to bilo korisno, a drugi su tvrdili da je, prvenstveno Milošević kao potpredsednik Vlade, dužan da tog dana bude u Kninu.

Ono što je premijer najavio kao otvoreni poziv za dolazak u Kn..

The post Milošević u Kninu – „pogrešna“ odluka vođena ispravnim namerama appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article