Milijarde dolara za stručnu obuku radnika

93

Savezna vlada će u septembru definitivno ukinuti program JobKeeper, namenjen finansijskoj pomoći stanovništvu i preduzećima, ali je zato spremila novi paket stimulativnih mera, vredan čak dve i po milijarde dolara!
U četvrtak je premijer Skot Morison objavio novu državnu inicijativu s namerom da stimuliše ekonomiju u doba krize izazvane pandemijom koronavirusa. Reč je o programu koji je nazvan JobTrainer i čiji će glavni cilj biti da se radnici koji su ostali bez posla prekvalifikuju, odnosno da se svršeni srednjoškolci kroz praksu stručno obuče za pozicije u raznim industrijama.

Program JobTrainer, kao i prethodno najavljeni JobMaker, poslužiće za stvaranje novih radnih mesta, kao i za popunu deficitarnih pozicija u raznim granama privrede. Takođe, uvođenjem ovih inicijativa, Vlada želi da što više smanji broj ljudi koji se oslanja na državnu socijalnu pomoć, tim pre što će novčana naknada za tražioce posla (JobSeeker) biti umanjena od septembra.

Varioci su na listi traženih zaniman..

The post Milijarde dolara za stručnu obuku radnika appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article