Mikica Petronijević o Nebeskoj liturgiji vladike Nikolaja i o novom druženju u Cirihu u subotu uz monodramu Milutin

146

03.11.202003.11.2020

Sa druženja u Cirihu minulog vikenda
Foto: arhiva M. Petronijević

Mikica Petronijević srpski glumac, režiser i pisac nalazi se u Švajcarskoj na opštu radost srpske populacije u tom zemlji. Srbi željni kulture i kulturnih događanja iako u ograničenom broju dolaze na druženje i zahvaljuju se poznatom glumcu, čestom i radom gostu u Švajcarskoj na svim lepim kulturnim i humorističkim momentima koje im pruža.

Nakon uspešne promocije novog romana „Remek delo ili dodir Boga“ u Bazelu u kafiću Freska u Cirihu, minulog vikenda održao je i duhovno-književno veče „Gospode prosvetli tamu moju“. Duhovno književno veče je bilo podeljeno u dva dela. U prvom delu poznati glumac je izveo Nebesku liturgiju i delove iz Molitve na jezeru Svetog Nikolaja Velimirovića, dok je u drugi posvetio promociji svog novog romana Remek delo ili dodir Boga!

„Sveti vladika Nikolaj kaže: Ceo moj život je bio obračun između mene i mene. Mene kakav jesam. I mene kakvim me Gospod želi. To je u na..

The post Mikica Petronijević o Nebeskoj liturgiji vladike Nikolaja i o novom druženju u Cirihu u subotu uz monodramu Milutin appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article