Međunarodno kviz takmičenje ,,Znameniti Srbi“

129

24.10.2020

Projekat „Znameniti Srbi“ je kulturna manifestacija vaspitno-edukativnog karaktera koja će se održati ove godine. Ima za cilj da okupi mlade iz Republike Srbije, Pepublike Srpske, regiona, kao i srpkog rasejanja kako bi svi zajedno radili na očuvanju srpskog kulturnog identiteta.

Planirano je da se projektom obuhvate mladi od 10 do 15 godina osnovnih škola, klubova i zajednica iz Srbije, regiona i srpske dijaspore. Prijava takmičara se odvija kao i za prvo srpsko međunardno kviz takmičenje Nemanjići preko škola, crkava, klubova, udruženja i drugih srpskih organizacija iz rasejanja (iz Evropa, Amerike, Azije, Afrike i Australije) .

Svaka ekipa će biti sastavljena od 3 člana. Za rad ekipe biće zadužena odgovorna lica. Takmičari se pripremaju po skripti koju će pripremiti organizator takmičenja. Organizacioni odbor je zadužen i odgovoran za celokupni tok takmičenja. U završnici takmičenja učestvovaće 8 najuspešnijih ekipa iz svih delova sveta. Planirano je da se u Podgorici ..

The post Međunarodno kviz takmičenje ,,Znameniti Srbi“ appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article