Mediji pišu o kilometarskim kolonama na izlasku iz Austrije, a ovo je razlog?

90

Austrijski mediji navode da se, umesto gužve na granicama pri ulasku u Austriju, ogromna kolona stvorila na izlasku iz zemlje.

Kako prenosi portal Index.hr, reč je zapravo o nemačkim turistima koji su pohrlili u Hrvatsku, uprkos odluci Austrije da uvede obavezu testiranja za svoje građane koji dođu iz Hrvatske ili ih stavi u karantin. Ta odluka je inače izazvala pravi verbalni rat između hrvatskih i austrijskih političara, prenosi b92.net.

Austrija je Hrvatsku najpre označila kao veoma rizičnu zemlju za putovanje kada je reč o mogućnosti zaražavanja koronavirusiom, a potom je doneta odluka da se svi koji ulaze u Austriju, a boravili su u Hrvatskoj, obavezno testiraju, odnosno da im je za ulazak u zemljo potreban negativan test.

Uprkos očekivanjima Austrije da se stvore gužve na granicama pri povratku domaćih turista, kolona na granici je ogromna. Ali u suprotnom pravcu.

Naime, na izlasku iz Austrije je kolona od 11 kilometara. Austrijski mediji koji taj podatak objavljuju s dozom “..

The post Mediji pišu o kilometarskim kolonama na izlasku iz Austrije, a ovo je razlog? appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article