Masovna međunacionalna tučnjava u Vukovaru

112

Na poljani između zgrada u Ulici Vijenac kneza Branimira došlo je do masovne tuče večeras oko sedam sati. U tučnjavi su korištene palice i baklje, a hitna pomoć odvezla je nekoliko povređenih osoba. Redakcija našeg portala bila je na licu mesta pola sata nakon incidenta kada je čitav kvart bio blokiran jakim policijskim snagama, a okupio se i veliki broj lokalnog stanovništva. Prema onome što su nam rekli okupljeni građani, sve upućuje na to da je reč o međunacionalnom sukobu dve grupe koji je unapred dogovoren.

U trenutku izbijanja tuče stanovnici ovog kraja grada sedeli su na obližnjim klupama ili se uobičajeno šetali oko zgrada kad su odjednom začuli galamu. U lokalnom kafiću sedela je grupa mladića koja je u jednom trenutku izletela i sukobila se sa drugom grupom koja ih je čekala na pedesetak metara dalje udaljenoj poljani.

– Ja sam sa ovog mesta video samo kada su ovi iz kafića krenuli tamo prema onoj grupi. Tamo ih je bilo četvorica u crnim uniformama, a iza zgrade ih je čekal..

The post Masovna međunacionalna tučnjava u Vukovaru appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article