Manjine ušle u Vladu – Boris Milošević potpredsednik

139

Nakon prošlonedeljnih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj bilo je očigledno da će novi/stari mandatar za sastavljanje Vlade biti HDZ-ov Andrej Plenković. On je sam odmah izjavio da će Vladu sastavljati zajedno sa pripadnicima nacionalnih manjina i Predragom Štromarom iz HNS-a i Radimirom Čačićem iz Reformista. To znači i da će koalicija imati ukupno 76 ruku u Saboru što je dovoljno za natpolovičnu većinu neophodinu za izglasavanje zakona.

Nakon prvobitnog sastanka predstavnika nacionalnih manjina sa Pelnkovićem u četvrtak nakon izbora na kojem je saopšteno da će manjine dobiti člana Vlade na poziciji potpredsednika za društvene delatnosti i ljudska prava, danas je potvrđeno da će ta osoba biti SDSS-ov Boris Milošević.

To automatski znači da će u Sabor njegova zamenica Anja Šimpraga koja je trenutno na poziciji zamenice župana Šibensko-kninske županije iz redova pripadnika srpskog naroda. O potpredsedniku Vlade odlučilo je predsedništvo SDSS-a nakon što je sličnu odluku doneo i Klub zas..

The post Manjine ušle u Vladu – Boris Milošević potpredsednik appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article