Lufthansa visokim cenama odvraća putnike

82

Jedna od najvećih avio-kompanija na svetu je odlučila da primeni krajnje nepopularnu meru. Lufthansa uvodi visoke cene karata kako bi putnike odvratila od avio-prevoza, a to nije jedini razlog

Lufthansa visokim cenama avio-karata odvraća putnike od avio-prevoza i letenja. Ovaj avio-prevoznik je bio primoran na ovakav korak, posebno zbog sve ćešćih problema sa kapacitetom, navodi portal aviatica.rs. Ukoliko se nešto u najkraćem roku ne reši, ubrzo može doći do kolapsa.

Iako je ovakav korak nezepamćen u istoriji avio-prevoza, Lufthansa je ipak odlučila da neprijatno iznenadi sve putnike. Drastično povećanje cena direkto treba da smanji potražnju za letovima, iako je u ovom postpandemijskom vremenu neophodno da se kompletna avio-industrija oporavi.

Boka Kotorska, hiljadu lica „Nevjeste Jadrana“, saznajte više.

U suštini su sve najjeftinije tarife ekonomske klase povučene iz prodaje, a putnicima se nude isključivo one skupe karte. Karte su u proseku u jednom pravcu u letovima ka evropskim destinacijama poskupele od 200 do 600 evra, a takav slučaj je i sa Srbijom.

Lufthansa je do sada već otpustila dosta svojih zaposlenih, u pitanju su i piloto, kabinsko osoblje, radnici na aerodromima i u administraciji. Mnogi od njih su na prinudnom odmoru ili su proglašeni tehnološkim viškom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Lufthansa visokim cenama odvraća putnike se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article