Liturgija u Fuldi i početak bogosluženja u Getingenu

24

11.06.202112.06.2021

Sa bogosluženja u Fuldi
Foto: arhiva M. Radmilo

Minulog vikenda jerej Marko Radmilo služio je u evangelističkoj crkvi Časnog krsta (Kreuzkirche) u nemačkom gradu Fuldi. Nakon pročitanog odjeljka iz Svetog Jevanđelja, otac Marko se obratio svojim vernicima: „Ljubav – nevidljiva energija Božija koja se izliva na čoveka. Ovaj sleporođeni čovek ili mladić, imao je telesni nedostatak celoga života. Bog ga svojom ljubavlju iscjeljuje ponavljajući stvaranje čoveka iznova prahom zemaljskim, on mu vid vraća. Vera i ljubav u Bogočovjeka, Stvoritelja, Čovekoljubca, pokreću naše biće ka Bogu i ljudima oko nas. Otvorimo svoja srca, uzdignimo ih ka Gospodu, progledajmo duhovnim očima i uskliknimo kao ovaj isceljeni – Da, Gospode vjerujem da si ti Hristos, Sin Božiji, Amin“.

Vredni sveštenik Marko Radmilo obavestio je sve koje poznaje ali i pozvao druge da doprinesu da se pročuje da sutra počinje služba i gradu Getingenu. „Srdačno Vas pozivam dragi parohijani iz grada Getinge..

The post Liturgija u Fuldi i početak bogosluženja u Getingenu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article