Likovna kolonija u Borovu sačuvala međunarodni karakter

128

Kasno leto u Borovu znači nove umetničke izražaje stvarane uz druženje slikara iz zemalja u okruženju. Dovoljno je da imate inspiraciju i talenat da na platno prenesete ono što vidite, osećate ili zamišljate, a sve ostalo obezbediće organizatori likovne kolonije. Punih 29 godina međunarodnu koloniju likovnjaka organizuje Kulturno-umetničko društvo „Branislav Nušić“ iz Borova.

– Najveći broj učesnika dolazi sa ovih prostora, iz Darde, Osijeka, Vukovara i našeg Borova. Svi oni umetnici koji su dolazili iz Srbije i Bosne i Hercegovine nisu mogli da dođu pa smo organizovali da jedan broj radi onlajn. Slike koje budu naslikali preuzećemo kada se stvore uslovi za to. Učestvuje 22 umetnika, uglavnom su to slobodni slikari i svi oni vole da dođu na ovu likovnu koloniju. Mi im dajemo puno pažnje, trudimo se da budemo dobri domaćini i želimo da se svaki umetnik ovde oseća kao u svojoj kući i svom dvorištu – rekao je predsednik KUD-a „Branislav Nušić“ iz Borova Rado Bosić.

Organizacija koja je ..

The post Likovna kolonija u Borovu sačuvala međunarodni karakter appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article