Letnje avanture u Šaleškoj dolini

126

Ova dolina specifičnih priča, opčiniće vas Velenjem uz jezero, Šoštanjem sa pričama o nastanku grada uz lepi kamen i Topolšicom, kao i termama za opuštanje u zelenom zaklonu. Tu vas čeka bezbroj doživljaja! Neobična kula čija je osnova trougao – ostatak nekadašnjeg dvorca Šalek i danas označava ulaz u Šalešku dolinu, predeo atraktivnih jezera. Rudarstvo je menjalo izgled krajolika i oblikovalo karakter gradova i mesta koji oduševljavaju posetioce spajanjem neobične industrijske baštine i zelenih posebnosti

Letnje avanture u Šaleškoj dolini

Velenje je grad sa vizijom i mladalačkom energijom. Jedan od najsunčanijih i najzelenijih gradova u Sloveniji, nalazi se uz jezera koja se razvijaju u središte društvenog, sportskog i rekreativnog života grada. Velenjska plaža najbolje je polazište za šetnje, vožnju bicikla, jahanje oko jezera, plivanje, supanje, jedrenje, za opuštanje u ugodnim kafićima i za zadivljujuća otkrića potopljenih sela. Deca tu uživaju u igri u besplatnom vodenom parku i na dečjim igralištima uz jezero. Poseban doživljaj jezera pruža vožnja čamcem pletnom, a za one malo zahtevnije goste preporučujemo vođeno supanje uz obilazak potopljenih sela.

Letnje avanture u Šaleškoj dolini

Oko Šaleških jezera nalaze se biciklističke i pešačke staze, sa klupama i fitnesom na otvorenom, kao i drugom infrastrukturom za slobodno vreme.

Letnje avanture u Šaleškoj dolini

Između ostalog, posetite i terme, gde su gostoljubivost i tradicija u prvom planu. Tu možete uživati u unutrašnjim i spoljašnjim bazenima, isprobati doživljaje sa pet zvezdica u wellness centru i razmaziti se lokalnom kuhinjom. Zabavna animacija i vođeni obilasci okolnih znamenitosti pomoći će vam da stvorite nezaboravne uspomene u bilo koje doba godine.

Letnje avanture u Šaleškoj dolini3

Više informacija možete pronaći na web stranici www.visitsaleska.si ili nam postavite pitanja preko e-maila turizem@velenje.si. Dobrodošli!

Original Article