Lavazza predstavlja svoj prvi dokumentarni film “Čuvari kafe, put od kokaina do kafe”

129

Kompanija Lavazza predstavila je svoj prvi dokumentarni film “Čuvari kafe, put od kokaina do kafe” Oscara Ruiza Navia, najpoznatijeg režisera savremene kolumbijske kinematografije

Dokumentarac “Coffee Defenders, a Path from Coca to Coffee” govori o istinitoj priči o Johani, kolumbijskoj ženi koja je izgubila sve tokom oružanog sukoba uzrokovanog gerilcima FARC-a, naoružane ilegalne vojske.

Johana je uspela da povrati kontrolu nad svojim životom, pa je sa svojih šestoro dece počela svoj život iz početka u plodnom i netaknutom području Meta, regionu gde se sada uzgaja kafa u podnožju planina Anda. Ovaj deo zemlje su poljoprivredne porodice dobile 2013. godine na korišćenje od kolumbijske vlade, zemlju koja se prethodno koristila za ilegalne useve kokaina.

Vođena nadom i nepokolebljivim poverenjem u bolju budućnost, ova žena obnavlja svoj život kroz simboličnu obnovu farme za uzgoj kafe. Ovo je priča o ženskoj emancipaciji i hrabrosti, o simbolu kafe kao simbolu ponovnog rađanja. Sadnicu kafe koju glavna junakinja nosi sa sobom kroz život simbol je nove nade, manifest neobuzdane i nezadržive snage života.

Original Article