Kupovina nekretnine u Srbiji (2): Sve se menja, čak i cena

77

Kad ste se konačno odlučili da kupite nekretninu u Srbiji, treba da znate šta da kupite, kao i gde da kupite. Pre svega, zavisno o tome da li imate državljanstvo Republike Srbije, važno je da znate par detalja. Ukoliko nemate državljanstvo i dalje možete da kupite stan, a često i kuću u Srbiji zbog reciprociteta koje Srbija ima sa Australijom. Kod kupovine vikendica, a u nekim sredinama i kod kupovine kuća, morate biti oprezni jer kao stranac nemate pravo da kupite poljoprivredno zemljište u Srbiji.
Dakle, ako kupujete kuću onda treba da proverite da li je zemljište na kome se kuća nalazi poljoprivredno ili građevinsko zemljište. Ukoliko je poljoprivredno, vi kao strani državljanin ne možete takvu kuću da kupite na svoje ime jer se ista nalazi na poljoprivrednom zemljištu.

Problem u mentalitetu

Kad tražite nekretninu, nemojte ni u kom slučaju sami da kontaktirate prodavce ili agencije dok ste u Australiji ili sa e-mail adrese koja „odaje“ vašu lokaciju.
Razlog je, pre svega, u mental..

The post Kupovina nekretnine u Srbiji (2): Sve se menja, čak i cena appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article