Kupite kuću na Siciliji za jedan evro

78
kupite-kucu-na-siciliji-za-jedan-evro

Gradska vlast Trojne, naselja u italijanskom okrugu Ena, odlučila je da proda turistima svoje napuštene kuće i imanja, kako bi se osigurala budućnost naselja. Kuće se prodaju, ni manje ni više, nego za jedan evro

Ukoliko ste nekad bili u iskušenju da se preselite u Italiju, evo prave prilike da to i uradite. Kupite kuću na Siciliji za jedan evro, u ruralnom i romantičnom delu ostrva. Troina je drevni grad u srcu ostrva, jedno od najlepših sela u Italiji. Tamo caruje neverovatan krajolik, sačinjen od dolina, brda i predela ponekad nepoznatih i samim meštanima.

Lokalne vlasti u Trojni žele da ožive imanja i kuće u gradu i kupcima nude nekoliko paketa pomoći. Jedan od paketa podrazumeva pomoć u vidu podele troškova oko renoviranja imanja i kuća. Jedini uslov je taj da se kupac obavezuje da će na imanju zaista živeti.

Kreiranje živopisnih trenutaka uz aktivan odmor, saznajte više.

Gradonačelnik Trojne kaže da se nada da će plan oživljavanja doneti novi početak i nadu istorijskom gradiću. Svi zainteresovani koji se odluče za kupovinu moraju se složiti sa sledećim uslovima:

– Kupci su obavezni da plate garanciju od 5.000 evra, koja će im biti vraćena nakon završetka radova na obnovi.

– Iako se konačni plan renoviranja može predati godinu dana nakon kupovine, radovi moraju započeti najkasnije dve godine nakon što kupac stekne nekretninu. Radovi na obnovi se moraju dovršiti tri godine nakon kupovine.

– Svi kupci koji se odluče za imanje od jednog evra ili za neku od jeftinijih kuća na višem nivou u starom centru, mogu dobiti pomoć do 15.000 evra, kao i dodatnih 10.000 evra za radove na energetskoj efikasnosti.

Više o tome možete pronaći na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Kupite kuću na Siciliji za jedan evro se pojavio prvo na TU magazin.