Kupio kartu u jednom pravcu do Čikaga! Aleksa je matematički genije iz Srbije, gradi karijeru u Americi a ovako je došao do velikog uspeha!

76

Mlađim generacijama bih poručio da uče, rade na ličnom usavršavanju jer se to uvek isplati. Ne kaže se slučajno da je znanje najveće bogatstvo, jer se jedino ono ne može srećom steći i u nesreći izgubiti, poručuje Aleksa Konstantinov, mladić koji je svojim znanjem i svestranošću pokazao još jednom, po ko zna koji put, da je jedan od naših najboljih ambasadora u svetu.

Aleksa je početkom jula iz Srbije otputovao u Čikago i započeo poslovnu karijeru nakon što je diplomirao na MIT-u, prestižnom univerzitetu u Bostonu. Aleksom se ponose njegova porodica, prijatelji, bivši sugrađani u Srbiji, ali i cela Srbija jer se zahvaljujući znanju popeo na svetski pobednički tron i poneo čak i zlato sa 56. Međunarodne olimpijade iz matematike održane 2015. godine u Tajlandu. Uspesi su mu obezbedili dalje školovanje u Americi, a nakon što je diplomirao za njega je organizovan prijem u Gradskoj upravi Kikinde, njegovom rodnom gradu, piše “Blic”.

Završio je OŠ “Sveti Sava” i još kao osnovac je bio učes..

The post Kupio kartu u jednom pravcu do Čikaga! Aleksa je matematički genije iz Srbije, gradi karijeru u Americi a ovako je došao do velikog uspeha! appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article