Kultura spojila Srbe iz Rijeke i Vukovara

110

Riječki pododbor SKD „Prosvjeta“ organizator je manifestacije koja će trajati više dana, a koja se sastoji od nekoliko različitih programa. Na svečanom otvaranju manifestacije nastupio je Ansambl narodnih igara SKD „Prosvjeta“ iz Vukovara, Srpsko kulturno društvo „Vreteno“ iz Rijeke kao i vokalni solista Živojin Jergić uz pratnju Tamburaškog orkestra vukovarske Prosvjete.

– Radi se u nizu manifestacija koje organizujemo na način da traje oko mesec dana, a da obuhvaća srpski etno identitet. Program se nastavlja 24. oktobra takođe jednim kulturno-umetničkim programom, a pokušaćemo napraviti i nekoliko izložbi lokalnih umetnika koji se bave slikarstvom ili fotografijom. Organizovaćemo i nekoliko kulturnih večeri sa našim književnicima, ali zbog situacije sa pandemijom koronavirusa nismo sigurni kada ćemo dobiti termin – priča o planovima za ovogodišnje Dane srpske kulture u Rijeci sekretarka VSNM Primorsko-goranske županije i članica SKD „Vreteno“ Dragica Skorupan.

Upravo zbog bezbednos..

The post Kultura spojila Srbe iz Rijeke i Vukovara appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article