KUD Srbija iz Dortmunda počinje da slavi krsnu slavu

103

22.09.2020

Protojerej Danilo Dangubić predaje ikonu svetog Lazara članovima KUD Srbija iz Dortmunda
Foto: arhiva SCO Dortmund

Početkom meseca uprava KUD Srbija iz Dortmunda i protojerej Danilo Dangubić paroh dortmundski dogovorili su se da ovo društvo, koje radi na okupljanju dece i omladine kao i na očuvanju srpske tradicije dobije svoju krsnu slavu. Posetivši ovo društvo otac Dangubić je predložio da slave Svetog kneza Lazara. „S obzirom na ime koje nosite, učinilo mi se adekvatnim da donesem ikonu Svetog kneza Lazara kosovskog i svesrpskog kojeg neka proslavlja vaše društvo sa ponosom i ljubavlju kao svog zaštitnika“, rekao je otac Danilo a prisutni su sa ponosom prihvatili. Otac Danilo prisustvovao je i folklornoj probi domaćina a potom su svi zajedno uz zakusku i prijatan razgovor dogovarali dalju saradnju i međusobno podržavanje.

Kulturno umetničko društvo Srbija osnovano je 2003. godine pod okriljem Crkvene opštine Dortmund. Osnovna ideja društva je okupljanje dece i omladine..

The post KUD Srbija iz Dortmunda počinje da slavi krsnu slavu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article