KSD “Bambi” iz Beča održalo “Veče tradicije i kulture”: “Odvažili smo se da pokažemo da želimo da živimo” (VIDEO)

158

U vreme kada raste broj zaraženih korona virusom u Austriji, uz striktno poštovanje svih mera, srpsko Kulturno-sportsko društvo “Bambi” proteklog vikenda je u Beču održalo priredbu pod motom “Opredelili smo se da živimo – kovid ne može da zaustavi kulturu i tradiciju”.

Youtube printscreen Svetlana Jovancov
Priredba je dokaz da se epidemija lakše podnosi uz kulturu, pa je “Bambi”, uz dobijene sve potrebne dozvole gradskih vlasti, odlučio da održi jesenji koncert “Bambijevo veče tradicije i kulture”, poštujući sve specijalne uslove – program je skraćen, a broj posetilaca ograničen, u salu se moglo samo sa maskom, a stolice su bile proređene, na udaljenosti od jednog metra.

“Opredili smo se da živimo, ne želimo da prestanemo sa svojim aktivnostima samo zbog trenutne situacije”, naglasio je predsednik “Bambija” Aleksandar Stanković.

Čelnici “Bambija” zatražili su i dobili sve potrebne dozvole nadležnih vlasti Beča za održavanje priredbe, koja bi mogla biti ujedno i jedina priredba srpsk..

The post KSD “Bambi” iz Beča održalo “Veče tradicije i kulture”: “Odvažili smo se da pokažemo da želimo da živimo” (VIDEO) appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article