Krsna slava Srpskog lekarskog društva Nemačke –Sveti besrebrenici Kozma i Damjan, po prvi put proslavljena van manastira Himelstir

100

20.11.202020.11.2020

Sveštenik Milenko Bakmaz u hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene u Hajlbronu
Foto: arhiva M. Bakmaz

Srpsko lekarsko društvo iz Nemačke obeležilo je svoju krsnu slavu posvećenu Svetim besrebrenicima Kozmi i Damjanu, u hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene u Hajlbronu. „Zbog epidemiološke situacije i okolnosti u kojima se nalazimo, ne samo mi, nego i celo čovečanstvo, izazvano pandemijom korona virusa, ove godine, po prvi put, još od osnivanja društva, daleke 1978. godine, i prve slave koja je proslavljena u domu njihovog osnivača dr Slobodana i Slavke Teodorović u Retenu pored Hanovera, slava je obeležena izvan manastira Himelstira“, piše na sajtu Eparhije diseldorfske i nemačke.

Sveštenik M. Bakmaz sa kumom ovogodišnje slave dr Vladimorom Babićem
Foto: arhiva M. Bakmaz

Kum ovogodišnje, četrdeset i druge po redu, slave bio je dr Vladimir Babić iz Vircburga sa porodicom. Po blagoslovu episkopa Grigorija slavski kolač je osveštao protonamesnik Mi..

The post Krsna slava Srpskog lekarskog društva Nemačke –Sveti besrebrenici Kozma i Damjan, po prvi put proslavljena van manastira Himelstir appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article