Kros RTS-a u nemačkoj pokrajini Hesen okupio 165 đaka

38

06.11.202106.11.2021

Srpsku školu u Hesenu pohađa 397 učenika od kojih je 165 učestvovalo na krosuPobednici u svojoj kateroriji Foto: B. Bukinac

„Posle skoro dve godine pauze, koja je bila posledica pandemije i zabrane javnih okupljanja, mališani srpskog porekla iz nemačke pokrajine Hesen u nedelju, 31. oktobra, dobili su ponovo priliku za zajedničko druženje. Povod je bio Kros RTS-a u dijaspori održan na stadionu FK ,,Tempo“ sa početkom u deset časova“, istakla je koorodinatorka Srpske dopunske škole za Nemačku, Švajcarsku, Grčku, Dansku, Veliku Britaniju, Norvešku, Belgiju, Biljana Bukinac.

Sportski događaj je organizovan uz veliku podršku i pomoć Generalnog konzulata Republike Srbije u Frankfurtu, Fudbalskog kluba ,,Tempo“ iz Frankfurta, a sponzorstvo je obezbedio Aleksandar Tepšić, iz osiguranja DEVK. Kros RTS-a u dijaspori je značajna manifestacija podržana od strane tri ministarstva Republike Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva za omladinu ..

The post Kros RTS-a u nemačkoj pokrajini Hesen okupio 165 đaka appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article