Kreativnost i maštovitost kao put do uspeha – radost pohvaljenih učenika Srpske škole u Baden-Virtembergu

29

13.05.202113.05.2021

Mila Tripković Maja ElekLena TravarFoto: arhiva N. Milenković i J. Knežević

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku – Uskrsu, Dečji kulturni centar Beograd je osmislio način kako da podstakne mališane da se zabave i svojom maštom i kreativnošću obraduju svoje najbliže. Na nedavno održanom foto-konkursu učestvovali su i učenici dopunske nastave na srpskom jeziku u pokrajini Baden- Virtemberg, koja je u nadležnosti Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Pored velikog broja učenika-učesnika, ni pohvale nisu izostale.

„Foto-konkurs ‘Moja čuvarkuća’ bio je izazov za mene i moje učenike“, istakla je nastavnica Nataša Milenković. „Kreativnost je osobina koju najpre razvijam kod svojih učenika. Osim kreativnosti, maštovitost je jako bitna kod dece školskog uzrasta, a potom i upornost i marljivost. Takmičarski duh je takođe vrlo važan aspekt u najranijoj fazi detetovog odrastanja. Ono na čemu stalno insistiram, kad razgovaram sa svojim u..

The post Kreativnost i maštovitost kao put do uspeha – radost pohvaljenih učenika Srpske škole u Baden-Virtembergu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article