Kraj školske godine u srpskoj školi u Bremenu

50

09.07.202109.07.2021

Program učenika Srpske dopunske škole u Bremenu
Foto: arhiva eparhijski sajt Nemačke

U hramu Svetog Georgija u Bremenu, u Nemačkoj, uz poštovanje epidemioloških mera, minulog vikenda održana je molitva blagodarenja na kraju školske 2020/2021. godine za učenike Dopunske škole na srpskom jeziku.

Nakon svečane molitve i poklonjenja krstu i ikonama, protojerej Saša Momirović obratio se prisutnim đacima, učiteljici, roditeljima i predstavnicima Srpskog kulturnog centra i čestitao im na uspešno završenoj školskoj godini i istakao važnost očuvanja maternjeg jezika, vere i kulture gde god se naš narod nalazio. Sveštenik je poželeo svima dobro zdravlje, dalje uspehe u učenju i lepo druženje u narednoj školskoj godini.

Učiteljica Slađana Dunjić – Fridrih izrazila je veliko zadovoljstvo zbog angažovanja, truda i postignutog uspeha svojih đaka, uprkos teškoj situaciji izazvanoj pandemijom kroz koju smo ove godine svi prošli. Zahvalila se crkvi, Srpskom kulturnom centru i r..

The post Kraj školske godine u srpskoj školi u Bremenu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article