Kragujevčanin dr Vladimir Cmiljanović u Švajcarskoj pravi vakcinu protiv Kovida 19 (FOTO)

47

Vladimir Cmiljanović, priznati naučnik u Švajcarskoj, zajedno sa svojim kolegama u Swiss Rocket farmaceutskoj kompaniji radi na revolucionarnom pronalsku vakcine protiv Kovida 19. Rodom iz Kragujevca, odrastao u porodici hemičara čiju će tradiciju nastaviti zajedno sa sestrom Natašom, jedan je od prvih koji nakon bombardovanja Srbije kreće na Zapad. Na taj put ga nije podstakla hemija već sport, tačnije rukomet koji je, pored hemije, bio zastupljen u njegovoj porodici.

Zbog rukometa ide najpre u Nemačku, potom u Švajcarsku. I danas igra rukomet, ali sa prijateljima. Vladimir Cmiljanović se definitivno posvetio hemiji i u Švajcarskoj važi za inovativnog naučnika koji u svojoj firmi Swiss Rocket radi na pronalasku vakcine protiv Kovida19.

Vladimira Cmiljanovića sreli smo u Dietikonu, u staroj taverni Krone koja je ujedno i nacionalni spomenik ovog grada, a prvi zapisi o gradnji ovog objekta datiraju iz 1259. godine. Odabrali smo ovo mesto gde se rađala istorija za razgovor sa naučnikom..

The post Kragujevčanin dr Vladimir Cmiljanović u Švajcarskoj pravi vakcinu protiv Kovida 19 (FOTO) appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article