Korona drugačija u Melburnu nego u Sidneju?

12

Ako je suditi po rečima šefa javnog zdravlja Viktorije, profesora Breta Satona, kovid-19 je u Viktoriji značajno „mutirao“. Viktorijancima više ništa ne ide na ruku, pa ni brojke.
Iako država poslednjih deset dana beleži manji broj novih slučajeva zaraženih, nego NSW, Melburn i dalje ima najduži i najstroži karantin u svetu. S druge strane, restrikcije u Novom Južnom Velsu konstantno popuštaju i život se uveliko vraća u normalu.

Na primer, u sredu je broj novih slučajeva u Viktoriji bio sedam, dok je u NSW bio 14. Pored toga, pregledom broja novih slučajeva (tabela 1) može da se ustanovi da je NSW imao sličan broj slučajeva krajem avgusta i početkom septembra, kao i Viktorija početkom oktobra, ali sa daleko manjim ograničenjima u kretanju i sa otvorenim biznisima, za razliku od Melburna.

Profesor Saton je to opravdao činjenicom da je „pretnja od korone u Viktoriji izrazito drugačija od one u NSW“. Verovatno je ovako “mutirajući“ virus bio razlog da je premijer Danijel Endrjuz produži..

The post Korona drugačija u Melburnu nego u Sidneju? appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article