Koordinator Srpske škole Biljana Bukinac ponovila vrednim đacima u rasejanju čuvene reči Duška Radovića: ,,Volite srpski jezik svakog dana po malo. Srpski jezik nema nikog drugog sem nas“

137

15.11.202015.11.2020

Biljana Bukinac kooridantor obrazovno vaspitnog rada u inostranstvu
Foto: ahiva B. Bukinac

Kroz atraktivnu nastavu punu aktivnosti i različitosti svaki učenik može mnogo interesantnoga da pronađe za sebe

Biljana Bukinac je koordinator obrazovno vaspitnog rada u inostranstvu ili kako u rasejanju većina voli da kaže koordinator Srpske dopunske škole. Na tom mestu je dve godine. Po odluci Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje realizuju nastavu u rasejanju, se nalazi u Frankfurtu. Odatle obilazi punktove u Nemačkoj i Švajcarskoj i rešava sve nedoumice, probleme, pravne regulative… koje se pojavljuju ne samo u ove dve države već i u državama za koje je zadužena, a to su Velika Britanija, Norveška, Belgija, Danska, Grčka i Južnoafrička Republika.

Inače srpska dopunska škole se realizuje u jedanaest zemalja. Pored pomenutih tu su i Francuska, Italija i Slovenija (za koje je zadužena Blaženka Trivunčić). Broj grupa u kojima se odvija nastava je 340. ..

The post Koordinator Srpske škole Biljana Bukinac ponovila vrednim đacima u rasejanju čuvene reči Duška Radovića: ,,Volite srpski jezik svakog dana po malo. Srpski jezik nema nikog drugog sem nas“ appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article